TALANDER

"Ieder mens is uniek"

Talander is een unieke plek gelegen in Arendonk midden in de natuur. Talander is een initiatief dat al meer dan 30 jaar bestaat, volwassen mensen met een verstandelijke beperking hebben er hun werk- en woonplek.

De bewoners zijn samen met de medewerkers verantwoordelijk voor het werk dat moet gebeuren, zorg voor materie, plant, dier en mens. Daarnaast willen zij ook dienstbaar zijn voor de medemens, vele bezoekers worden gastvrij ontvangen.

Op Talander krijgt de mens in beweging de ruimte, iedereen is op zoek naar een plaats in de wereld. Op Talander kan je stilstaan bij je eigen beweging en dit door beleving van zorg, natuur en cultuur. Dat willen we ook uitdragen naar de buitenwereld.

Wanneer van eenieder
de beste krachten in de gemeenschap gaan leven,
en de gehele gemeenschap zich vormt,
gespiegeld aan de mensenziel ,
dan schept dat levenskwaliteit.
R. Steiner
 • Ondersteunende Zorg

  De belangrijkste opgave van Talander is het begeleiden, stimuleren en ondersteunen van de persoonlijke ontwikkeling. Dat is iets anders dan ‘zorgen voor’.

 • Leven op Talander

  Op Talander ervaar je een huiselijke, gezellige en warme sfeer. Samen wonen biedt kansen voor individuele groei en voor ontmoeting.

 • Zorgaanbod

  Ontdek hier de verschillende vormen van zorg die Talander aanbiedt binnen het huidige zorglandschap.

 • Werkgebieden

  Het samen werken biedt groeikansen en is voor ons een voorwaarde voor de gezonde individuele ontwikkeling van elke volwassene.

Talander vzw

De Lusthoven 88

2370 Arendonk

 • Tekengebied 1_10x

Enkel voor familie:

Tel.: +32 14 67 00 69

Email: info@talander.be

© 2020 door Wix IT