top of page
12. Talander Lang V2.00_00_26_17.Still00

Open Plaatsen

Talander breidt uit in het klein!

Talander vzw, een initiatief voor mensen met een verstandelijke beperking, heeft dit jaar vier nieuwe plaatsen afgewerkt waar mensen met een zorgvraag kunnen wonen. Talander heeft gedurende 34 jaar via kleine projecten verschillende woonvormen gecreëerd. Zo kan iedereen een plek krijgen waar hij/zij zich goed voelt en waar er mogelijkheid is tot ontwikkeling.

 

Op vier locaties gelegen in Arendonk (Talander en de Wouwershoeve) en in Ravels (voormalige boswachterswoonst en de Pastorij te Weelde) zijn er ruime kamers ter beschikking met verschillende vormen van begeleiding. Ook een studio die wat meer zelfstandigheid vraagt is beschikbaar.

 

De werking speelt zich voornamelijk af rond Talander en de Wouwershoeve waar diverse werkterreinen aanwezig zijn (bakkerij, tuinderij, kruidenverwerking, wasserij, …). Ook het kunstzinnige zoals steenkappen en de ambachtelijke ateliers kan men hier terugvinden.

 

Door de ligging van Talander en zijn woonvormen kunnen we rekenen op een rust die deze bosrijke omgeving uitstraalt. De omgeving wordt als fijn en waardevol ervaren door en voor mensen met een bijzondere zorgvraag. We betrekken de wereld met de festiviteiten die we organiseren en de theehuisjes die open zijn voor het ruime publiek. Zo is ontmoeting tussen mensen een dagelijks gebeuren op Talander.

 

Wie kan er bij ons terecht?

​Personen met een licht tot matige verstandelijke beperking die beschikken over een persoonsvolgend budget (PVB) of een andere vorm van tegemoetkoming.

 

Heeft u interesse of een vraag over onze open plaatsen, neem dan zeker contact met ons op. Bel 014/67.00.69 of mail uw vraag naar jossierens.talander@gmail.com.

Talander.jpg
Pastorij.jpg
Wouwershoeve.jpg
Boswachterswoning.jpg
bottom of page